Våra båtar

Segling är en sport för alla åldrar och man kommer snabbt upp på nöjeskurvan oavsett erfarenhet. Samtidigt, man blir aldrig fullärd seglare och sporten är variationsrik! Vi tycker helt enkelt att småbåtssegling är breddsporten nummer ett!

När vi pratar segling jämför vi ofta med skidåkning. Tänk på alla likheter. Det är utövarsporter med allt från småknattars lek till mest krävande tävling. Man får uppleva och ha respekt för naturens växlingar. Ena dagen har man en behaglig sjöbris för att dagen därpå kämpa i busväder. Alla kan finna sin typ av båt. Till skillnad från många andra sporter måste man inte börja i unga år för att utnyttja segling fullt ut. Många drivna seglare har börjat i ganska hög ålder.

Krona Boats har som devis ”enkla snabba båtar med värde som varar”
Vi menar inte hög fart men vill ha välseglande båtar med moderna former som upplevs som snabba och ger bra seglingskänsla.

Värde som varar
Allsidiga båtar kan många utnyttja vilket ger värde som varar.

För värde som varar är det naturligtvis också viktigt att båtarna är hållbara. Exempel på utformning för hållbarhet är:

  • Vita skrov, ljusgrå däck/sittbrunn och natureloxerade aluminiumprofiler innebär tålighet mot sol och slitage. Vidare är det lättare att reparera vitt och ljusgrått jämfört med plast i starkare kulörer.
  • Segelduk, förhållandevis kraftig men samtidigt mjuk, som tål fladder och omild behandling (att mjuk duk inte väsnas så mycket i vindögat är bonus).
  • Fåtal enkla och robusta beslag med ett minimum av skruvar, skenor och wirer.
  • Stötabsorberande utbytbar insats i centerbordslåda som skyddar vid grundstötning.

Sammanfattningsvis, vad vill vi med våra båtar?
Ambitionen är att kronabåtar skall kunna uppfylla många krav under skiftande förhållanden och balansera kriterier som allsidighet, välseglande, snabbhet, enkel att sköta, rationell att tillverka o s v.